24 maanden, gelukkige verjaardag (brief aan mijn kind)

24 maanden, gelukkige verjaardag

Lieve Kaan, klein kaboutertje, 

Gefeliciteerd met je verjaardag 🎂 

Wat is de tijd voorbij gegaan, en hoe ben je opnieuw zo snel gegroeid? 

De voorbije maanden waren bijzonder voor ons, voor jou, en vooral voor de buitenwereld. Wat vroeger normaal leek, is nu niet langer vanzelfsprekend. We leven in een pandemie, genaamd covid-19, met alle mogelijke gevolgen. 


Dit maakte ook dat we de voorbije 6 maanden, minder deden met je, dan we aanvankelijk beloofden. 
Zo was het de bedoeling dat papa en ik, je nog meer van de wereld lieten zien. Letterlijk en figuurlijk!

We gingen reizen, gingen je laten kennismaken met een ballenbad, wilden naar de binnenspeeltuin en naar de Efteling en Plopsaland, maar in plaats daarvan, bleven we thuis. 
We zouden veel afspreken met je nichtjes en neefjes. Met familie en met ons metekindjes, maar ook dit gebeurde niet. 

Moeke ving je elke dag op, als mama en papa gingen werken, en ook zij had een zomer vol plannen gemaakt zoals zwemmen, en uitstapjes. 

Van dit alles, kwam er niets in huis. Dagen werden weken, en weken werden maanden. 

Toch hebben we de voorbije maanden geprobeerd om je alle liefde te geven. Ieder van ons genoot dubbel zo veel van alle kleine dingen in 't leven. 
Van het geluk een mooi gezinnetje te hebben. Van het feit dat we gezond zijn. 


We gingen met jou op' vakantie 'naar Dinant. Waar we een huisje huurden, met welness en een prachtig uitzicht. Een zwemparadijs was misschien niet mogelijk, maar je bubbelde elke dag in het bubbelbad. 

We bezochten soms de kinderboerderij en gingen ook naar de zoo. 

Moeke nam je elke dag mee naar het park. En in de weekends ging je met papa en mezelf, of maakten we lange wandelingen in elk bos. We tekenden en knutselden. 

We gingen naar speeltuinen, en plaatsten een zwembad in onze tuin. Ook hier pikte we elk zonnestraaltje mee ☀. Bij ons in de tuin, speelde je met je tent, je watertafel en je speelgoed. 
Genieten van elke seconde samen! 

Lieve Kaan, hoewel de tijd voorbij vloog, en tegelijk onze wereld stilstond, zijn we nog altijd verbaasd van hoeveel jij weer groeide. 

Je bent een zelfstandig mannetje met je eigen karaktertje. Soms koppig, soms boos, maar vooral heel slim, en avontuurlijk. 
Je gaat graag op ontdekking en trekt je eigen plan. 

De laatste 6 maanden sprak je oneindig veel nieuwe woorden. Moeke, vake, papa en mama, maar ook woef en miauw, melk en appel. Auto en bal, kom, koek, kijk, op, af, 'waar ben je?' 'mmm lekker' 'love you' dag en dada... En zo kan ik nog wel even doorgaan. 
Er zijn teveel woorden om ze allemaal op te lijsten, maar we zijn heel fier op je. 

Je eet ook flink zelf met lepel en vork en drinkt met veel plezier thee, water, chocomelk en melk. Ook spaghetti 🍝 en stoofvlees zijn dingen die je lekker vindt. 
Het liefst van al zou je elke dag vlees eten. Nog liever dan fruit of groenten. 
Je lievelingsgroenten zijn prei en spinazie en je lievelingsfruit appel en banaan. 
Daarnaast zou je het liefst elke dag chocolade taart eten van je favoriete bakker. Maar weest gerust, die geven we enkel op zondagen. 

Mijn klein kaboutertje,... Wat zien we je graag. Graag groeien, graag slapen. Graag spelen en wat knuffelen we je graag. 
Hoewel je soms alleen slaapt, lig je toch het meeste bij ons in het grote bed. En ook dat is allemaal prima. Zo slapen we tenminste elke nacht door. Met af en toe een voet op ons hoofd of een arm op ons kussen. Maar ook dat lukt prima zo. 

Papa en mama werden in juni ook verrast door een klein wondertje dat op komst is. Daardoor zal je binnenkort niet meer alleen spelen. Ook daar kijken we met spanning naar uit. 
Als jij een kindje of baby'tje ziet, dan zou je dit liefst voortdurend kusjes 😘 geven en aaien. En dit doe je dan ook spontaan op elke speeltuin of bij elke kans die je krijgt. 
Dan roep je 'aai baby' of 'ooh baby' geweldig om te zien. 

Als we dit zien, dan kunnen we niet wachten tot je 'grote' broer wordt.
Wees wel gerust, je blijft onze 'baby' of je dit nu wilt of niet. Maar je zal ook een lief broertje worden. Ongetwijfeld! 

Je geeft al maanden spontaan kusjes op mama's buik, en komt me kietelen of aaien. Alsof dat je voelt dat er iets daarbinnen op je wacht. 

Kaantje, wat een brief is dit weer. Zo lang en tegelijk zou ik nog veel meer kunnen schrijven. Laat ik afronden met het opsommen van enkele feitjes. 

Je bent nog steeds een 'fijn' mannetje zoals je papa. Je weegt 10,5 kg. En bent 85 cm. 
Je vierde je verjaardag op 26 oktober met onze kleine bubbel en geniet van alle aandacht. 
De laatste maanden kreeg je 3 hoektanden en kwamen er 4 kiezen door. Je drinkt nog elke ochtend en avond je melk 270ml en knuffelt als de liefste! 

Blijf vooral jezelf. Blijf ons knuffelen en kusjes geven, en geniet van elk klein moment mijn schat. 

We houden van je. 
Liefs, 
Mama en papa. 🌼 😘 




Reacties

Populaire posts van deze blog

De eerste 40 dagen als moeder.

Borstvoeding: melkproductie verhogen

Brief aan mijn kind: 2,5 jaar Kaan , opnieuw een mijlpaal