Brief aan mijn kind: 2,5 jaar Kaan , opnieuw een mijlpaal

 Mijn liefste Kaan,

Je bent ondertussen 30 maanden. 2,5 jaar. Vanaf nu tellen we niet langer in weken of maanden, maar wel in jaren.

Je bent niet langer een baby, maar een peuter. Opnieuw een mijlpaal. Daarnaast ben je niet langer enig kind, maar ook 'grote' broer.

Jou leven en het onze veranderde drastisch de laatste tijd. Maar we zijn gelukkig met ons gezin. 1 maart werd je broertje Ilkay geboren. Je was meteen enthousiast, maar had het s'nachts heel moeilijk met de situatie. Overdag wou je Ilkay knuffelen, kusjes geven en aaien, maar de avonden en nachten zijn van jou. Dan wou je mama met niemand delen.

Het waren 3 heftige weken. Waarin je vocht tegen het slapengaan, en veel huilde. We voelden ons als mama en papa machteloos, schuldig, ondanks dat we heel goed beseffen dat jou gevoel normaal is. Wij konden ons immers 9 maanden voorbereiden, maar voor jou is het plots een feit, dat er een nieuw leventje is in huis. Iemand waarmee je de aandacht moet verdelen.

Daarnaast ben je 2,5 en dus volop in de peuterpubertijd. Je bent een ontdekker en probeert je emoties te uiten. Daarbij nog eens een broertje... Maakt dat het soms wel eens teveel wordt.

Maar Kaan, gelukkig duurde dit slechts 3 weken. Inmiddels hebben we de rust herontdekt. Je gaat terug op tijd slapen en drinkt s'avonds je flesje, samen met mama, papa en broer.

Overdag geniet je van mama die thuis is, en samen met je speelt. Je speelt ook veel met je auto's, je blokken, puzzels en babypop. En daarnaast sta je op de eerste rij bij Ilkay. 'broer wakker' 'ilkay slapen' zijn maar één van de zovele dingen die je zegt. Het ene moment steel je het tutje van Ilkay terwijl deze in zijn mondje is, en het andere moment wil je jou tutje aan Ilkay geven als hij huilt. Je bent zo lief, meegaand en enthousiast. Je zou het liefst heel de dag kusjes geven.

Ondertussen is je woordenschat zeer uitgebreid. Je kent vele dieren zoals koe, eend en schaap, maar ook moeilijke zoals olifant, Leeuw, krokodil en pinguin. Je kent de namen van je nonkels en tantes en van moeke en vake. Je zegt ook 'schat' 'ilkay' en benoemt zoveel lichaamsdelen.

Kaantje, je bent zo vrolijk, soms wild en hebt een pittig sterk karakter. Af en toe een beetje koppig, maar we zullen dit op de peuterpubertijd steken. 

We zijn telkens weer verrast van hoe snel je groeit. Je bent nog steeds een fijn, smal mannetje. Ondertussen meet je 94cm, ben je 11,300kg en heb je schoenmaat 22.

Lieve Kaan. Blijf vooral genieten, spelen en groeien. Blijf je eigen zelf. Blijf lief voor je broer. En groei alstublieft niet 'te' snel. ❤️

Liefs,

Mama en Papa. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

De eerste 40 dagen als moeder.

Borstvoeding: melkproductie verhogen